Προβληματική η κατάσταση του κυνοκομείου Άργους, γράφει η Μαρία Καμπούκου – Αντωνοπούλου

Ονομάζομαι Μαρία Καμπούκου – Αντωνοπούλου και ζω και εργάζομαι στο Άργος τριάντα και πλέον χρόνια, έχοντας καταγωγή από Μεσσηνία.

Εργάζομαι στο Δημόσιο ως εκπαιδευτικός και είμαι παντρεμένη, με τον Αντωνόπουλο Νικόλαο, πολιτικό μηχανικό. Είμαι μητέρα ενός παιδιού.

Θεωρώ τον εαυτό μου φιλόζωο, γιατί από μικρή ηλικία είχα ευαισθησία απέναντι στα ζώα, και πληγώνομαι όταν γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που δε δείχνουν λίγη αγάπη σ’ αυτές τις ψυχές. Τα αδέσποτα είναι υπόθεση όλων μας και όχι κάποιων λίγων γραφικών. Η ευζωία των ζώων μιας περιοχής είναι πολιτισμός. Χάρηκα πολύ, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στο Δημοτικό Κυνοκομείο, που λειτουργεί στη θέση “Παλαιά Σφαγεία” στην Κόκλα Άργους. Πέρασαν ήδη έτσι επτά χρόνια εθελοντισμού, μέσα στα οποία βοηθούσα μαζί με μια ομάδα άλλων πέντε φιλόζωων ατόμων.

Τη χαρά την διαδέχτηκε η απογοήτευση και κάποιες στιγμές η απελπισία…

Υπεύθυνος γι΄ αυτές τις ψυχές είχε ορισθεί από τον Δήμο Άργους Μυκηνών ο Νίκος Γκαβούνος. Ολοι μας βλέπουμε στους δρόμους της πόλης του Άργους, στα χωριά μας και στη χωματερή παρατημένα ζώα, να περιφέρονται , υποφέροντας, χωρίς τροφή και φύλαξη και ταυτόχρονα να δημιουργούν προβλήματα μέσα στο αστικό περιβάλλον που είναι αφημένα.

Ποια ζώα από αυτά στειρώθηκαν; Ποια έχουν περίθαλψη;

Εγώ μπαίνω καθημερινά μέσα για να βοηθήσω εθελοντικά χωρίς χρήματα και ανταλλάγματα στον καθαρισμό και στην σίτιση τους και δεν έχω αντιληφθεί να έχουν εμβολιαστεί ή να αποπαρασιτώνονται…

Πολλές δε από τις θεραπείες που έχουν δεχθεί τα ζώα αυτά πληρώνονται από εθελοντές με ποσά που μαζεύουμε από το υστέρημα μας.

Η Φιλοζωική που δήθεν δημιούργησαν δεν υφίσταται με νόμιμο τρόπο…

Κατάπληξη δε μεγάλη μου προκάλεσε το ποσό το μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ σε συμβάσεις που ο Δήμος μας έχει υπογράψει με συγκεκριμένους ιδιώτες ντόπιους και εξ Αθηνών για … εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και άλλες κτηνιατρικές κυρίως θεραπείες και φάρμακα που εγώ -αν και καθημερινά μέσα στο χώρο- δεν είχα αντιληφθεί!

Επιθυμία μου είναι να με βοηθήσετε να γίνω η φωνή αυτών των ψυχών που ταλαιπωρούνται μέσα και έξω από το κυνοκομείο. Η Φιλοζωία είναι πολιτισμός και σας ζητώ να βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση του πολιτισμού στην πόλη μας.

Μαρία Καμπούκου -Αντωνοπούλου
Εκπαιδευτικός
Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος
με Ιωάννη Μαλτέζο και δημοτική παράταξη
“ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”