Γιατί “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” ;

Πρωτοβουλία για εξωστρέφεια

Δεν μας αρκεί το “Καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στη πόλη “!
Θέλουμε ένα δήμο με σημαντικό ρόλο ξανά στην ανατολική Πελοπόννησο.
Θέλουμε την προβολή του δήμου και όχι του δημάρχου

Πρωτοβουλία για συνεργασία

Ο Δήμος χρειάζεται συνεργασία με την Περιφέρεια και τους γειτονικούς δήμους.
Μόνοι μας και απομονωμένοι οδηγούμαστε στα βράχια.

Πρωτοβουλία για πολυχρωμία και πολυφωνία

Τα προβλήματα της πόλης και οι λύσεις τους δεν έχουν συγκεκριμένο χρώμα.
Συνεργαζόμαστε για την πόλης μας, υπερβαίνοντας ιδεολογικές και παραταξιακές αντιλήψεις, που όλοι έχουμε.

Πρωτοβουλία για διαφάνεια και ανοικτές διαδικασίες

Σεβόμαστε την διαφορετικότητα.
Σεβόμαστε τους πολιτικούς αντιπάλους μας.
Αναγνωρίζουμε έμπρακτα τον ουσιαστικό ρόλο της αντιπολίτευσης και για αυτό είμαστε υπέρ των δημόσιων συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων.

Πρωτοβουλία για σεβασμό στην ελευθερία του λόγου

Δεν μας αρέσει να ακούμε μόνο την φωνή μας, μας αρέσει ο διάλογος.
Προτιμάμε το εμείς από το εγώ.
Προβάλουμε το έργο μας ως ομάδας και όχι ως έργο ενός.

Πρωτοβουλία για αλλαγή

Οι κοινωνίες αλλάζουν.
Οι απαιτήσεις αλλάζουν.
Το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον αλλάζει.
Η διοίκηση ΠΡΕΠΕΙ να αλλάζει για να μην γίνεται καθεστώς ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

“Ηθική και πολιτική πάνε μαζί”

Διαχειριζόμαστε με ήθος το δημόσιο χρήμα. Συμπεριφερόμαστε με ήθος προς τους συνεργάτες μας, τους υπαλλήλους του δήμου, τους συμπολίτες μας. Το ήθος που μάθαμε από το σπίτι μας, μας συντροφεύει στην άσκηση της πολιτικής και είναι το ίδιο που θα μας ακολουθήσει και μετά το πέρας του δημόσιου βίου μας.

“Λύσεις και Στόχοι εφικτοί”

Προετοιμασία και προγραμματισμός στόχων, που να μπορούν να υλοποιηθούν και όχι εξαγγελίες προεκλογικές και εικόνες σε μακέτες που δεν πραγματοποιούνται ποτέ.

“Έργα με μελέτες, προϋπολογισμό και στόχευση”

Οι καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας απαιτούν πολλά έργα μικρά, που βελτιώνουν όμως ουσιαστικά τη ζωή μας και την ομορφαίνουν. Τα μεγάλα έργα πρέπει να γίνονται με σχεδιασμό από ειδικούς και όχι με “μπαλώματα” και βιασύνη, ώστε να έχουν διάρκεια στο χρόνο και να ξεχωρίζουν αισθητικά. Απαιτείται εκμετάλλευση ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων για να γίνουν μακρόπνοα έργα υποδομής για τον δήμο

“Συνεργασίες - Εμπειρία -Δουλειά “

Είμαστε άνθρωποι που μπορούμε να συνεργαζόμαστε και το αποδεικνύουμε από την συμμετοχή μας στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Έχουμε περάσει από θέσεις ευθύνης και έχουμε την απαραίτητη εμπειρία. Η σωστή επιλογή συνεργατών, η εμπειρία και η δουλειά θα βγάλει το ΆΡΓΟΣ από την περιδίνηση των τελευταίων ετών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  1. ΑΝΑΔΕΙΞΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ της πλούσιας ιστορίας του αθλητισμού στο Δήμο Άργους-Μυκηνών από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα με σχετικές εκδόσεις, εκδηλώσεις, αναβιώσεις θρυλικών επιτυχιών  των αργείων ολυμπιονικών και ενεργή συμμετοχή του Δήμου στα Ηραία και στα Νέμεα. 
  2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων  του Δήμου για τις ανάγκες του μαζικού και αγωνιστικού αθλητισμού και μια σειρά από παρεμβάσεις στο ΔΑΚ Άργους, που είναι απαραίτητες τόσο για την ασφάλεια των αθλουμένων και των θεατών όσο και για τη δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής πανελλήνιων και διεθνών αγώνων σύμφωνα με τις προδιαγραφές  των εθνικών ομοσπονδιών.
  3. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ του επιστημονικού δυναμικού του Δήμου μας για τη χάραξη αθλητικής πολιτικής με πρόγραμμα για την επίτευξη εφικτών στόχων .
  4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ενίσχυση όλων των αθλητικών συλλόγων με διαφάνεια και δικαιοσύνη αναγνωρίζοντας ο Δήμος το κοινωνικό και αθλητικό έργο που επιτελούν.

ΑΜΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στόχος: ένας σύγχρονος Δήμος, χωρίς αποκλεισμούς, που ανήκει και συμμετέχουν σε αυτόν και για την πρόοδό του όλοι οι Δημότες του.  

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ 

  • Επικαιροποιούμε και ανανεώνουμε το μητρώο ευπαθών ομάδων του Δήμου μας με σκοπό την ακριβή καταγραφή και κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών και πρόβλεψη των μελλοντικών.
  • Συγκεντρώνουμε και κατηγοριοποιούμε σε συνεργασία κάθε δομή υφιστάμενων κοινωνικών υπηρεσιών ανάλογα με τη δυναμική της και το είδος βοήθειας που μπορεί να προσφέρει. Ενισχύουμε καθεμία από αυτές ανάλογα με τις ανάγκες. 
  • Ενισχύουμε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και προωθούμε τη συνεργασία του με Σχολές Γονέων. 
  • Δημιουργούμε δίκτυο κινητών μονάδων κοινωνικών λειτουργών για παροχή συμβουλευτικής και βοήθειας σε κάθε σημείο του τόπου μας σε κάθε δημότη που έχει ανάγκη.
  • Δημιουργούμε διαλειτουργικότητα των μονάδων κοινωνικής μέριμνας με ενιαία ιστοσελίδα, εφαρμογή σε κινητά, 5ψήφιο αριθμό ανάγκης και ενσωματώνοντας όλα τα πρόσφορα μέσα επικοινωνίας
  • Συνεργαζόμαστε στην πράξη και με διαφανείς διαδικασίες με όλους τους φορείς που εργάζονται προς όφελος των ευπαθών ομάδων. Προχωράμε στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με ΤΟΜΥ.
  • Ενισχύουμε τον εξοπλισμό και την προχωράμε στην κτιριακή αναβάθμιση των περιφερειακών ιατρείων.
  • Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής δημιουργούμε πρόγραμμα επιβράβευσης,  ώστε ιδιώτες ιατροί να εξυπηρετούν δωρεάν τις οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Οι Ιατροί θα επιβραβεύονται από το Δήμο με ανταποδοτικές παροχές.
  • Σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο της περιοχής μας και κάθε αρμόδιο φορέα καταρτίζουμε πρόγραμμα Voucher για την συμπερίληψη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας, ενισχύοντας υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα από φορείς, όπως πχ το κοινωνικό παντοπωλείο.
  • Ενισχύουμε άμεσα και σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου.
  • Διατηρούμε και ενισχύουμε το κολατσιό – διατροφή σε παιδιά οικογενειών ευπαθών ομάδων.
  • Ενθαρρύνουμε την επίτευξη και διάτρηση λογικά χαμηλών τιμών στα προϊόντα χωρίς διατίμηση στα σχολικά κυλικεία παρέχοντας αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη στους επιχειρηματίες. Εποπτεύουμε τη διατήρηση των τιμών των προϊόντων πάντα σε αποδεκτό πλαίσιο 
  • Αναβάθμιζουμε τη λειτουργία των υφιστάμενων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και δημιουργούμε νέες δομές όπου υπάρχει ανάγκη.
  • Ενισχύουμε τη λειτουργία των ΚΑΠΗ και προωθούμε δραστηριότητες (ενημερώσεις, εκδηλώσεις, εκδρομές, εκπαιδευτικά σεμινάρια). Ενδυναμώνουμε τη λειτουργία τους και με εθελοντικές δράσεις π.χ. μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών φορέων
  • Επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ώστε να καλύπτει αποτελεσματικότερα ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας. Συνεργαζόμαστε και με Φιλανθρωπικά σωματεία και τον Ε.Ε.Σ. προς το σκοπό αυτό. 
  • Ενισχύουμε τη μονάδα Βραχείας Φιλοξενίας αστέγων-πληγέντων και αναλαμβάνουμε δράσεις επανένταξής τους.
  • Δημιουργούμε το αναλυτικό μητρώο κληροδοτημάτων του Δήμου και ενημερώνουμε συνεχώς για την λειτουργία τους και την επίτευξη των σκοπών τους. Διενεργούμε τακτικούς και έκτακτους διαχειριστικούς ελέγχους ώστε να διασφαλίζουμε πως η εκμετάλλευση της περιουσίας του Δήμου μας γίνεται με διαφάνεια και μοναδικό στόχο την επίτευξη των σκοπών τους. 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

  • Δημιουργούμε μητρώο εθελοντικών ομάδων, καταγράφουμε τις ανάγκες τους αλλά και τους σκοπούς που υπηρετούν με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ανά κλάδο. 
  • Δημιουργούμε Γραμματεία Εθελοντισμού με κύριες αρμοδιότητες την διαρκή διαβούλευση και την κατάρτιση προγραμμάτων δράσεων και την παροχή της απαιτούμενης βοήθειας για την επίτευξη των στόχων τους.
  • Δημιουργούμε ιστοσελίδα της γραμματείας εθελοντισμού στην οποία θα έχουν χώρο όλες οι καταγεγραμμένες στο μητρώο εθελοντικές οργανώσεις που λειτουργούν στο Δήμο μας. 
  • Βοηθάμε με κάθε πρόσφορο τρόπο στην διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου τους στο κοινό και ενισχύουμε την προσπάθεια ανεύρεσης πόρων μέσω χορηγιών τρίτων και χρηματοδοτικών προγραμμάτων ώστε όλες οι  εγγεγραμμένες στο μητρώο εθελοντικές οργανώσεις να μπορούν να παράγουν έργο επ ωφελεία των δημοτών και του τόπου μας.
  • Αναδημιουργούμε άμεσα, τηρώντας όλες Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις διεθνώς αναγνωρισμένες καλές πρακτικές καταφύγιο αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με τις εγγεγραμμένες στο μητρώο φιλοζωικές οργανώσεις του Δήμου.
  • Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα υιοθεσίας των αδέσποτων με δωρεάν κτηνιατρική περίθαλψη και ανταποδοτικά οφέλη. Αποτελεσματική προώθηση του προγράμματος στους πολίτες και ιδιαιτέρως στα σχολεία. 

ΑΜΕΑ – ΕΜΠΟΔΙΖΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ

  • Δημιουργούμε άμεσα Παρατηρητήριο με σκοπό την διασφάλιση των δικαιωμάτων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων. Σε συνεργασία με έγκριτους φορείς της περιοχής και εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού θα γίνεται συνεχής καταγραφή των προβλημάτων, θα προτείνονται συγκεκριμένες δράσεις βελτίωσης και θα αναζητούνται οι κατάλληλοι τρόποι χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων. 
  • Συστήνουμε άμεσα Γνωμοδοτικό Εθελοντικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση των αναγκών των ΑμεΑ, υπό την αιγίδα και την άμεση συνεργασία του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Καταρτίζουμε άμεσα Μητρώο ΑμεΑ σε όλο τον Δήμο ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση κάθε ΑμεΑ σε προγράμματα βοήθειας, η άμεση μέριμνα και επικοινωνία σε ειδικές συνθήκες, η στοχευμένη ενημέρωση και προαγωγή υγείας, ο άμεσος εντοπισμός τους από την Πολιτική Προστασία σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, αλλά και η βοήθεια και αναψυχή και των οικείων τους.
  • Δημιουργούμε δομή συμβουλευτικής και υποστήριξης για οικογένειες που ενσωματώνουν στους κόλπους τους ΑμεΑ. 
  • Ιδρύουμε Τμήματα Ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα και παρέχουμε την απαραίτητη υλικοτεχνική στήριξή τους από τις Σχολικές Επιτροπές. Ενισχύουμε τη λειτουργία παράλληλης στήριξης σε εκπαιδευτικές δομές της περιοχής μας. 
  • Αναδιαμορφώνουμε πλήρως τον προαύλιο χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άργους, έπειτα από αρχιτεκτονική μελέτη σε συνεργασία με εξειδικευμένους στην ειδική αγωγή συμβούλους. Έμφαση στην σκίαση (φυσική ή τεχνητή).
  • Διεκδικούμε και στοχεύουμε στην ίδρυση σχολείου Β’ θμιας εκπαίδευσης εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Άργους Μυκηνών, καθώς δεν νοείται στην εποχή μας παιδία ΑμεΑ να ταξιδεύουν για να συμμετέχουν στις λειτουργίες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. 
  • Δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές σε όλα τα  σχολεία του Δήμου προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση με αμαξίδιο
  • Προσαρμόζουμε άμεσα την παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία Αγ. Πέτρου ώστε να υποδέχεται και παιδιά ΑμεΑ μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και εν συνεχεία όλες τις παιδικές χαρές ώστε να είναι πραγματικά προσβάσιμες για ΑμεΑ  και εμποδιζόμενα άτομα.
  • Δημιουργούμε WC ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης, ώστε πολίτες του Δήμου και επισκέπτες της (ΑμεΑ και οι οικογένειές τους), να μπορούν να κυκλοφορήσουν σε καταστήματα εστίασης και εμπορικά, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή ότι υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησής της, χωρίς να δυσκολεύονται, χωρίς να κάνουν δύσκολους προγραμματισμούς ή να παραμείνουν στο σπίτι τους όπως συνήθως
  • Εκπονούμε ολοκληρωμένη μελέτη και υλοποιούμε πρόγραμμα επανεξέτασης της αρτιότητας και της χρηστικότητας των ραμπών στα πεζοδρόμια. Συνδυάζουμε θέσης στάθμευσης ΑμεΑ με την ταυτόχρονη ύπαρξη ράμπας (διότι κατά κανόνα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ χωρίς να υπάρχει η ανάλογη ράμπα). Προνοούμε για τον παράλληλο επανακαθορισμό, ανακατασκευή ή συντήρηση των οδεύσεων τυφλών.
  • Προασπίζουμε το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων. Διασφαλίζουμε την προσπελασιμότητα των υποδομών με αποτελεσματικές τεχνολογίες αποτροπής (π.χ. αισθητήρες στάθμευσης πάνω σε ράμπες, ηχητικές προειδοποιήσεις) ενώ ταυτόχρονα υλοποιούμε καμπάνιες ευαισθητοποίησης. 
  • Διασφαλίζουμε την πρόσβαση σε εμποδιζόμενα άτομα (άτομα με βοηθήματα βάδισης, γονείς με παιδικό καρότσι, άτομα τρίτης ηλικίας κλπ) και χρήστες αμαξιδίου σε όλες τις υπηρεσίες και κτίρια του Δήμου και εν γένει όλους τους δημοτικούς χώρους (Π.Χ. Μεγ. Αλέξανδρος) αλλά τους αρχαιολογικούς χώρους (π.χ. Αρχαίο θέατρο)
  • Καθορίζουμε λειτουργικές ώρες για δωρεάν χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων (Κοινωνικό Γυμναστήριο, ΔΑΚ, Δημοτικό Κολυμβητήριο) από ΑΜΕΑ (μεμονωμένα άτομα, συλλόγους ΑΜΕΑ, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ) και τα στελεχώνουμε με ανθρώπινο δυναμικό εξειδικευμένο στην ειδική αγωγή.
  • Εγκαθιστούμε καρέκλες ΑμεΑ θαλάσσης σε όλες τις παραλίες του Δήμου λειτουργικές και χωρίς περιορισμό βάρους ( τουλάχιστον αντοχής 120 kg) – pool lifting
  • Εντάσσουμε αυτομάτως ως δικαιούχους τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο ΑμεΑ του δήμου που λαμβάνουν επίδομα ή σύνταξη αναπηρίας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα κοινωνικής βοήθειας ή Voucher δημιουργείται από το Δήμο μας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. 
  • Επαναφέρουμε και ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ την έκπτωσης 50% στους λογαριασμούς ΔΕΥΑΡΜ σε όλα τα ΑμεΑ από 67% αναπηρία και άνω και ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ  το διαχωρισμό που έγινε από την 1-1-23 και προέβλεπε έκπτωση 30% στο λογαριασμό στους έχοντες 67% αναπηρία και 50% έκπτωση στους έχοντες 80% αναπηρία και άνω
  • Προωθούμε την εργασία σε ΑμεΑ με συμβάσεις εξάμηνες (προγράμματα) Εκπονούμε και συνεργαζόμαστε σε προγράμματα για την ανάπτυξη δομών, οι οποίες θα υποστηρίζουν την καινοτομία, τη  Δια βίου μάθηση, τη φροντίδα, την εκπαίδευση των ΑμεΑ και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.
  • Προωθούμε τη συνεργασία  για Ιδιωτικές χορηγήσεις σε χρήματα ή σε είδη τροφίμων, για τη διανομή τους σε μέλη ΑΜΕΑ που πραγματικά έχουν ανάγκη και κάλυψη των πάγιων εξόδων των Συλλόγων ΑΜΕΑ
  • Αντιμετωπίζουμε άμεσα τις ειδικές ανάγκες ΑμεΑ στα χωριά του Δήμου (π.χ. μεταφορά) και σε συνεργασίες με εθελοντές.
  • Στόχος μας είναι η δημιουργία «Στέγης για το Σαββατοκύριακο», για ξεκούραση και αναψυχή των γονέων, καθώς και διαμονής όταν «φύγουν» οι γονείς.
  • Παρέχουμε ουσιαστική στήριξη στους συλλόγους Αμέα και προωθούμε τη συνεργασία με αυτούς, χωρίς άμεσα ή έμμεσα ανταλλάγματα.
  • Προωθούμε την υλοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων που τους αφορούν και τους ενημερώνουμε συνεχώς.
  • Εντατικοποιούμε τις ενέργειες για την απορρόφηση όλων των Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων για ΑμεΑ (ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας 2021-2025 «Ελλάδα 2.0» κλπ),

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • Δημιουργούμε ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής αναγκών και ελλείψεων των σχολικών μονάδων που άπτονται της δικαιοδοσίας του Δήμου σε συνεργασία με τους διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων, αλλά και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη ενίσχυση πριν την έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους
  • Ενισχύουμε τις σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και με προγράμματα εθελοντισμού με σύστημα ανταποδοτικής επιβράβευσής των εθελοντών, με  σχολικούς φύλακες και σχολικούς τροχονόμους σε όλο το Δήμο.
  • Διασφαλίζουμε τον σωστό και κατά προτεραιότητα εφοδιασμό με πετρέλαιο θέρμανσης των σχολικών μονάδων.
  • Ανακαινίζουμε τα αποχωρητήρια όλων των σχολικών μονάδων λαμβάνοντας πρόνοια για προσβασιμότητα από ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενα άτομα 
  • Διενεργούμε ετήσιους ελέγχους καταλληλότητας των σχολικών κτιρίων και των προαύλιων χώρων πριν την έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
  • Δημιουργούμε σε συνεργασία με τα φροντιστήρια που λειτουργούν στο Δήμο μας, πρόγραμμα voucher για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Στόχος μας είναι το κάθε παιδί, χωρίς «στιγματισμό» να λαμβάνει εκπαιδευτικό voucher το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει στα εκπαιδευτικά κέντρα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με εκατέρωθεν συγκεκριμένες υποχρεώσεις (απουσίες, αξιολόγηση κτλ). Τα voucher πρόκειται να καλύπτουν ανάγκες εκπαίδευσης για υποστηρικτική διδασκαλία (φροντιστήρια, κέντρα μελέτης κτλ) ή/και ξένων γλωσσών ή/και εξωσχολικών δραστηριοτήτων.
  • Ιδρύουμε Πολυδύναμο Κέντρο Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών και Δια Βίου Μάθησης που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του δήμου, από την προσχολική έως την 3η ηλικία με σκοπό την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων αιχμής σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς και εισηγητές. Στη λειτουργία του πρόκειται να ενσωματώνει υπηρεσίες κέντρου νεότητας, διαδραστικού πολυχώρου και εργαστηρίων Steam με έμφαση στη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και την τρισδιάστατη εκτύπωση, Media Lab, υπηρεσίες Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, εξεταστικού κέντρου αλλά και χώρου εκδηλώσεων και πληροφόρησης των δημοτών για σχετικά θέματα.
  • Ενισχύουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση μέσω του ΚΠΕ Νέας Κίου
  • Διασυνδέουμε την Βθμια και Γβάθμια εκπαίδευσης (Ημέρες Καρίερας, Δημοτικό Γραφείο Διασύνδεσης , Erasmus +,φιλοξενία πανεπιστημιακών summer camps). με παροχή πρακτικής άσκησης σε φοιτητές τμημάτων, Γεωπονίας, κοινωνικής εργασίας, αρχαιολογικών και κτηνιατρικών σχολών 
  • Δημιουργούμε δίκτυο συνεργασίας με Μουσεία , Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικούς φορείς για δημιουργία και φιλοξενία βιωματικών προγραμμάτων-περιοδεύουσες εκθέσεις Μουσείων.
Αλεξίου Σοφία Βασιλική Αργυροπούλου Αναστασία
Αρματά Βερονίκη Γάτσιου Δήμητρα
Δαμάλας Σωτήριος Καρκαλάτος Άγγελος
Κανέλλου Γεωργία Μπάρλα Μαρία
Μπουρδέρης Δημήτριος Πόθος Στέφανος
Σταθόγιαννη Μαρία Ροτζιώκου Ευφροσύνη

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Στείλε μας τις αλλαγές που θα ήθελες να δεις για να κάνουμε τον Δήμο Άργους Μυκηνών τον Δήμο που μας αξίζει