Λιόλιος Αντώνης

Ο Αντώνιος Λιόλιος του Αθανασίου και της Φωτεινής το γένος Κομπόση γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου 1973 και κατοικεί μόνιμα στο Άργος. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 1ο Γενικό Λύκειο Άργους.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως δικηγόρος παρ’ Εφέταις με έδρα το Άργος, εγεγραμμένος από το 2014 στο μητρώο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, είναι δε αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (περίοδος 2022-2026), ενώ διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. την περίοδο 2017-2021.

Προηγούμενα έχει εργασθεί επί 10 έτη στον τραπεζικό τομέα (Τράπεζα Κύπρου) καθώς και σε ασφαλιστική εταιρεία (Εθνική Ασφαλιστική), διαθέτοντας πλήθος πιστοποιήσεων. Γνωρίζει Αγγλικά. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία (Μάρτιος 2000 – Ιανουάριος 2002).

Πάντοτε είχε έντονο ενδιαφέρον για τον τόπο και την πρόοδό του. Η καθημερινή επικοινωνία με πολίτες του Δήμου Άργους – Μυκηνών σε επίπεδο επαγγελματικό, κοινωνικό και προσωπικό, τον κατέστησαν κοινωνό των αναγκών, της αγωνίας και του προβληματισμού τους για το καλύτερο δυνατό παρόν και μέλλον του δήμου. Η έμφυτη αγάπη για τον τόπο, η θέληση ν’ ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και να προσφέρει, τον οδήγησαν στην απόφαση να τεθεί υπό την κρίση των συμπολιτών.

Εντάσσεται λοιπόν στη συλλογική προσπάθεια συμμετέχοντας στην «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» με επικεφαλής τον Ιωάννη Μαλτέζο. Έναν συνδυασμό που θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες του ανθρώπου – πολίτη που διαμένει είτε στον αστικό ιστό είτε στα χωριά του Δήμου Άργους – Μυκηνών, που διαπνέεται από το συγκερασμό ήθους, γνώσης, φρεσκάδας και εμπειρίας των στελεχών του, που υπερβαίνει προσωπικές, κοινωνικές και ιδεολογικές διαφορές, που διαθέτει όραμα, πνοή και ικανότητα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει. Σκοπός όλων αυτών είναι να καταστεί ο Δήμος μας: α) ανθρωποκεντρικός, προσβάσιμος και λειτουργικός για κάθε δημότη, β) ανοικτός, δημοκρατικός, σύγχρονος και ευέλικτος στη λειτουργία και τη διοίκησή του και γ) αναπτυσσόμενος ισόρροπα σε όλο το εύρος του.